DAGENS BRUD-MAKEUP


DAGENS OUTFIT


HOFFMAESTRO & CHRAA

Regnet öste ner på den förväntansfulla publiken, framför stora scenen på Liseberg. Klockan var några minuter över åtta och än så länge hade inte de energiska killarna i bandet synts till. Scenens strålkastare speglades mot Gothia towers blanka fönster och runt omkring kunde man höra ljudet från attraktionerna.


När klockan närmade sig tio över åtta sa det PANG och den plötsliga musiken fick publiken att hoppa till. Seize the day stod först på schemat och fick hela Göteborg att gunga. Även fast det regnade, fick de alla att skina som en sol över västkusten.


När killarna hade skrikit sig hesa, kastat handdukar och visat lite mer hud än väntat, började spelningen gå mot sitt slut. Mörkret smög sig fram och gav scenen en otrolig glans. Att påstå att killarna i Hoffmaestro är tråkiga är en synd.


För att inte vara en favorit, kan jag lugnt påstå att de är ett av de bästa livebanden jag sett. Det finns knappast någon som inte gungade i takt med Chraa indian och inte log åt deras underliga framträdande.


Med tinitus i öronen och ett glatt humör ligger jag i sängen, nöjd över kvällen och nynnar på Highwayman. Det är dags att sova och jag kan slå vad om att jag kommer drömma om läckerbitarna i basker och gula byxor..


JAG ÄR KÄR I LÅTEN, I HONOM, I VIDEON


SÅDÄR LÖJLIGT BRA


DET HADE VARIT LJUVLIGT MED DREADS I MUSTASCHEN OCKSÅ


INTE PÅ FESTIVAL INTE, DÅ KAN MAN LUKTA AVFÖRING OCH INGEN KLAGAR

"Man överlever med hjälp av sprit och knark. Om det inte finns i ryggmärgen är festivalandets hårda leverne inget för dig. Hobbies är mitt tips. Själv gräver jag tyskfällor när jag är på festival i spillrorna av det tredje riket, och är jag inte på festival i Tyskland så jagar jag folk med tyskt påbrå. Hittar jag inga tyskar så får österrikarna och schweizarna ta mitt hat. Vässade partytältspinnar som beväpning är ett måste. Det är alltid bra om man kan sno en ölkartong, och låna en penna/krita (eller ja, vafan, man kan använda sig av jord också) och skriva en skylt med saker i stil som: "WILL FUCK FOR FOOD" alternativt "I BUY WEED!! (oder alles)" på. Det leder garanterat till vansinniga och lustiga upptåg. Ett tips är att försöka sammanstråla med för dig totalt främmande människor som du bytt ett, alternativt två ord med över internet. Festivalande för mig är ett bevis på vansinnets fantastiska makt. Sen kan du gärna köpa en stol också. Alltid skönt att ha något ordentligt att sitta i.. den kommer antagligen bli stulen, men då är det bara att sno en ny. Du har ju betalt för en stol, och stolarna har en tendens till att cirkulera kraftigt på campingen. Om någon blir förbannad vid stolstöld - använd din vässade partytältspinne som skydd, eller sno en attackspade - ett utmärkt vapen.. yxa funkar också. I värsta fall - använd knytnävarna."

"Mängder av pengar, minimalt med packning, så mycket öl som är möjligt, och en rullstol. Pengar köper du käk för så slipper du ta med dig. Packning är jobbigt, skippa så mycket du kan. Kommer du på att du behöver något, och/eller tappat något så har du pengar med dig. Köp nytt. Solvarm öl är skitgott! Bäst med festivaler. Rullstolen var en räddare i nöden förra Hultsfred. ICAs kundvagn fick vi inte med in men rullstolen kunde de inte neka. Lägg öl på den! Fem dagar på festival är jobbigt. Ta bara med dig billiga saker, så slipper du ta med dem hem igen. Lämna alltså tältet (framförallt), sovsäcken och bandaren på plats. Återigen, rullstol! Det kan inte gå fel."

"Ha ett par grova skor, kängor. Lär dig tyska. Lär dig dricka och du kommer överleva festivalernas tre måsten, "Lera, Fylla och Tyskar""

"Sen kom det fjortisar. Helt galet orutinerade och korkade fjortisar. Det släpades på flera små väskor, lösa tält och sovsäckar, plastpåsar med allt möjligt skrot. Gosedjur. Vad är det för jävla pop-offer som släpar med sig en nallebjörn på festival? Naturligtvis hade de med sig en kundvagn som alla småsaker transporterades i. Kängor? Nej. Skor? Nej. Sandaler? Ja... Mysigt att knalla över ett minfält fyllt med glassplitter med flipflops.."

RSS 2.0